2004

The High Court of Justice and the Law Courts of the city of Pecs

Pécs

After its reconstruction, the main entrance of the building has been moved to the northern leading bridge. From there we get to the new, large courtrooms. On the ground floor there is a registrar, a garage and mechanical engineering rooms. With the establishment of ramps free movement has been ensured. The building mass consists of four separate cubes. The mass formation is characterised by its closed and reserved nature that is softened by the irregular arrangement of the windows and the skylights. While the window openings appear in the northern and western sides of the building, the skylights break up the roof levels of the fifth facade and provide the courtrooms with natural light. The facade tiles are sawn Kanfanar stone cover. On the low-arching roof surfaces we have used the extant stone tiles placing them dry and discontinuously. The link between the two buildings is constituted by the glassed-in bridge. On the eastern final wall closed stone blocks have been lined up, their surfaces covered with mine-edge stone. The Kanfanar stone cover has been used in the interior of the building as well, in this way emphasizing the courtroom entrances. Beside stone and glass, we have used oak and white plasterboard surfaces as well. The entire ceiling of the hall and the board-room is illuminated with neutral plastic lighting.

Hasonló munkák

Keszthely
1994

For the planning of the new building unit of the János Nagyváthy Agricultural and Medical Specialized Secondary School a tender was called in the year of 1994. The 1st-award winner plan (the work of József Koller and András Köves) had not been realized yet at that time. The process of planning started with a challenge […]

Pécs
1998

The architect office is located on the southern billowy slope of Mecsek mountain inserted between the four-element, staged terraced house and the torteau-like mass of the arrayed garages. On the western (street-traffic) facade wood meadows expand between the longitudinal stone walls.  The pine surface is softened with vertical divisions, the texture systematically being present on […]

Szigetvár
2011

The secondary school is situated in the heart of Szigetvar’s ancient city centre. The construction of the extant building started in the beginning of the 1900’s. The one-storey, U-shaped edifice was built in the art nouveau style. Later, there were more enlargements. The current plan is to join the separate units of the building and […]

Pécs-Kővágószőlős
2009

The task of our office was to design an incubator house for the companies settled in the new industrial park that had been realized within the framework of the brown-meadow investment by converting the building of the former plant. The major aim of the incubation was to accommodate the novice companies and generate their development […]