2006

House in the Mihály street

Pécs

The building unit constituting four houses was built on the densely built sidehill of the valley. The building in fits the character of the environment: the pitched-roofed houses rise above each other set on the steep area parallel with the slope. During the planning process the main goal was to fit the building into the environment. From the two sites the upper from the north-eastern, the lower one has contact with the street from the south-west, and the two sites are separated from each other with four building level. Previously, on the lower sites, buildings stood which have already been demolished by the time the planning. The yards, the gardens were articulated with supporting walls and terraces, and these were kept and improved with new masses, exterior and interior spaces, and we fit the squares to these during the planning. The masses of the buildings are similarly formed: one by one are pitched-roofed, gabled, they look toward the east-west, standing of a main mass and the connecting southern-directed half pitched-roofed, one-storied building masses that constitute terraces protected with supporting walls and covered with wooden pergola because of the sloping area. In the owner-occupied blocks we planned five flats and an independent office with garages and parking places.  The supporting walls were made from the extant local freestone materials of the site.

Hasonló munkák

Pécs
2012

The irregularly shaped building site lies under the woodland of the Mecsek mountain of Pécs with a south-western panorama. The building has an environment with a diverse architectural character. Therefore, the designer’s intent was to build a reserved, simple building mass that fits to the facilities of the site and which is closed toward the […]

Pécs
2003

The villa is located in Pecs on the Western side of the Mecsek Mountain with a great panoramic view. The principal has asked the designer’s opinion well before the purchase of the site. Because of the wonderful natural environment, the main idea of the outline plan was to compose the villa into the scenery by […]