2014

Makovecz Imre Jurta kemping rekonstrukció

Mogyoróhegy

A Pilisi Parkerdő Zrt. megkereste a Koller és Társa Tervező Kft.-t, hogy a kezelésében álló Jurta kemping területén elhelyezkedő fogadó épület és szolgálati lakás felújítását megtervezze. Az épületet Makovecz Imre tervezte. Fontosnak tartottuk, hogy, a Makovecz szelleméhez méltó felújítás történjen. Ehhez tartva magunkat teljes körű, az eredeti terveket figyelembe vevő felújítást céloztunk meg, az eredeti nyílászárókat, teraszokat és tömegeket visszaállítva, a mai korszerűséget szemelőtt tartva és az új igényekhez igazodva valósult meg a beruházás.

Az épület meglévő szerkezetét figyelembe véve az épületszerkezetek korszerűsítése történt. A meglévő rétegrendhez hasonló, azonban vastagabb hőszigetelés került kiépítésre a mai igényeknek megfelelően. A fa vázszerkezetet meghagyva, részben újraépítve teljesen új héjalás készült.

Hasonló munkák

Pécs
2004

Az átépítés után az épületegyüttes főbejárata az északi felvezető hídra került, onnan zárt előcsarnokon keresztül jutunk el az új nagy tárgyalótermekhez. A földszinten iratár, garázs és gépészeti terek kaptak helyet. Az akadálymentes közlekedést rámpák kiépítésével biztosítottuk. Az épület tömegét négy egymástól elmozdított kubus alkotja. A tömegformálásra a zártság és visszafogottság jellemző, amelyet a szabálytalanul elhelyezett […]

Pécs-Kővágószőlős
2009

Irodánk feladata az volt, hogy a barna mezős beruházás keretében megvalósuló ipari parkba települő cégeknek inkubátorházat tervezzen a valamikori üzem épületének átalakításával. Az inkubáció alapvető célja, hogy az induló vállalkozások befogadásával, együttműködésük segítésével természetes módon generálja fejlődésüket, hogy egy bizonyos léptéket elérve önállóan is dinamikus résztvevői lehessenek a gazdasági életnek. Ezt az integrációs képességet fejezi […]

Pécs
1998

A Mecsek hullámos déli lejtőjén négy elemből álló lépcsőzetes sorház és sorolt garázsok lepényszerű tömege közé beékelődve ül a terepen. A nyugati (utcai) homlokzaton fa mezők feszülnek a hosszirányú kőfalak közé. A fenyő felületet függőleges osztások oldják, a textúra szisztematikusan jelen van a teljes épületen. A telek a keleti üvegfal előtt apró kertben végződik. Az […]

Budakeszi
2005

Az épület története az 1960-as évek elején indult, ekkor épült a korszakra jellemző modernista stílusban Barcsay László építész és Prohászka László belsőépítész által gondos aprólékossággal megtervezett vadászház. A 80-as években kisebb  nagyobb építési, felújítási munkálatokon ment keresztül, ennek során sajnos a külső korlátokat az eredeti tervektől eltérően kicserélték, a belsőben az előcsarnok eredeti világítását új […]