2011

Zrínyi Miklós Gimnázium bővítés

Szigetvár

A középiskola Szigetvár település ősi magjában, a városközpontban helyezkedik el. A meglévő épület szecessziós stílusú, egyemeletes, „U” alakú beépítéssel indult az 1900- as évek elején. Később több ütemben bővítették. A jelenlegi tervezési feladat az egymástól elkülönülő egyes épületek összekapcsolása , zsibongó  aula térrel és új főbejárattal való bővítése.

Az aula tér alkalmas időszakos kiállításokkal egybekötött, környezet- és természetvédelmi-, kulturális-, műszaki-tudományos-, stb. előadások, közösség formáló rendezvények megszervezésére egyaránt.

Alapvető feladatunknak éreztük, hogy a bővítés során az új épülettel hogyan tudunk megfelelni a mai igényeknek és igazodni a nagyrészt eredeti állapotában fennmaradt jelentős szecessziós építészeti értékkel bíró műemlékhez.

Hasonló munkák

Sarród, Rév-Kócsagvár
1992

A Nemzeti Park Igazgatósága székházának helyszínéül a Fertő-Hanság találkozásánál, a naturzóna határán a Sarród községhez tartozó ligetes tisztást választotta. A Nemzeti Park természetvédelmi feladata az élő- és növényvilág óvása mellett a kultúrtörténeti értékek őrzése és továbbvitele, melyet ez az épület is példázni kíván. Funkcionális kialakítása a benne folyó sokrétű tevékenység – hatósági munka, oktatás, kutatás, […]

Zamárdi
1997

A Balatonpart közelében, értékes, öreg faállománnyal rendelkező nagyméretű saroktelken megvalósult épület, ahol a megbízó alapvető elvárásainak teljesítésén túl, a tervező nagy “szabadsággal” rendelkezett. Nem a geometrikus kubusok egymáshoz rendelése, összeépítése hoz létre épülettömeget, hanem a belső terek, átmeneti terek, mint térsorok együttese vetül ki a külsőre és alkotja a pihenésre szolgáló környezetet, melynél a természetes […]

Piliscsaba
2015

A kilátó kialakításakor gyermekjáték szerű fagerenda sorolás alakította a koncepciót. A gerendák réteges felépítésűek, tömör lemezzé állnak össze. A lemezek úgy alkotnak egységet, hogy közben a lépcsőnek is helyet adnak. Tulajdonképpen a belső mag, ami állandó kialakítású, de valamennyi sor változó gerenda sorolással alakul. Az alapozás statikai leírás szerinti kialakítású, elemelve a földtől, amely így […]

Pécs
2004

Az átépítés után az épületegyüttes főbejárata az északi felvezető hídra került, onnan zárt előcsarnokon keresztül jutunk el az új nagy tárgyalótermekhez. A földszinten iratár, garázs és gépészeti terek kaptak helyet. Az akadálymentes közlekedést rámpák kiépítésével biztosítottuk. Az épület tömegét négy egymástól elmozdított kubus alkotja. A tömegformálásra a zártság és visszafogottság jellemző, amelyet a szabálytalanul elhelyezett […]