1994

The Secondary School in Keszthely

Keszthely

For the planning of the new building unit of the János Nagyváthy Agricultural and Medical Specialized Secondary School a tender was called in the year of 1994. The 1st-award winner plan (the work of József Koller and András Köves) had not been realized yet at that time. The process of planning started with a challenge competition. The task was to build a new unit to the extant building of the convent in the garden of the White friary. The new building was to give place to 6 classrooms and it had to suit to the extant convent. The conception of the plan was to compose the extant building units and the characteristic stone gate with simple masses and increased character. On the western wall a        soft, unbroken stone and brick walling run through which borders the communicating spaces. The billowy wall terminates in an apsis turning in on the northern facade at the entrance of the gym. The array of the classrooms on the eastern facade is even more closed than the western side of the building because it opens to the garden. The classroom windows borrow a lively character to the facade as the downstair and the upstair windows differ from each other. On the two storey of the school linearly narrowing and broadening, sometimes loft corridor attends the classroom and the gym wings, forming a smaller auditorium in the gym. During the planning process Attila Lantay was the co-designer.

Hasonló munkák

Sarród, Rév-Kócsagvár
1992

The directorship of the National Park chose the parkland clearing of Sarród village at the encounter of Fertő – Hanság at the border of the nature zone as the spot of its hall. Beside the protection of the flora and fauna, the National Park’s conservationist task is the preservation and the conveyance of the historico-cultural […]

Zamárdi
1997

The building   was realized near the beach of the Lake Balaton on a large corner site with valuable, old stand where beside the expectations of the principal the designer had greater freedom. Here this is not the ordering of the geometric cubes to each other, the integration of them that form the building mass […]

Pécs
1998

The architect office is located on the southern billowy slope of Mecsek mountain inserted between the four-element, staged terraced house and the torteau-like mass of the arrayed garages. On the western (street-traffic) facade wood meadows expand between the longitudinal stone walls.  The pine surface is softened with vertical divisions, the texture systematically being present on […]

Pécs
2004

The Alexandra publisher, Hungary’s decisive publishing company built its central plant in the industrial area of Pécs city, but on a sloping site with panoramic view. Our task was to create a 15000 m2, multi-storey book distributing depository base suitable for accepting regular truck traffic complemented with a 16-meter-high automatic high depot. Beside the logistic […]